The great convergence between Islam and Christianity needs to be re-discovered

On 15 March, the Geneva Centre for Human Rights Advancement and Global Dialogue held a side-event on the theme of “Islam and Christianity, the Great Convergence: Working Jointly Towards Equal Citizenship Rights” that was co-sponsored by the Permanent Missions of Lebanon, Pakistan and Algeria, and the Permanent Observer Mission of the Sovereign Order of Malta … More The great convergence between Islam and Christianity needs to be re-discovered

The role of religion and nation among Albanians

April 17 2016 (Arbanon Blog) – On April 12 2016, I had the pleasure of attending a conference held at the in Geneva on the subject of “Religion, nation et citoyenneté en Albanie.” The event was moderated by Yves Oltramare and the selected speaker for this venue was Nathalie Clayer from l’Ecole des Hautes Etudes … More The role of religion and nation among Albanians

U.S. expert on involvement of Albanians in the Islamic State (IS)

 Involvement of Albanians in the Islamic State (IS) reinforces negative stereotypes about Albanians, according to US expert Stephen Sylejman Schwartz. Mr. Schwartz is the author of several books and is often cited for his views on a range of issues in leading media outlets such as the Wall Street Journal and the Huffington Post. GENEVA, … More U.S. expert on involvement of Albanians in the Islamic State (IS)

Eksperti amerikan flet për përfshirjen e shqiptarëve në “Shtetin Islam” (IS)

Përfshirja e shqiptarëve në Shtetin Islam (IS) përforcon stereotipet negative për shqiptarët sipas ekspertit amerikan Stephen Sylejman Schwartz autor i disa librave dhe i cituar për pikëpamjet e tij mbi një sërë çështjesh në Wall Street Journal dhe Huffington Post. GJENEVË, 27 shkurt 2015 – Eksperti amerikan Stephen Sylejman Schwartz, drejtor ekzekutiv i Qendrës për … More Eksperti amerikan flet për përfshirjen e shqiptarëve në “Shtetin Islam” (IS)

MASHALLA: Foshnja që lindi me Kuran n’dorë

Gjenevë, 12 dhjetor, 2013 – Në Lagos ne Nigeri, një foshnje ka lindur Kuranin e shenjtë në dorën e djathtë (“Un bébé naît avec un Coran dans la main”). Turma të mëdha u mblodhën në shtëpinë e foshnjes, që quhet Abdul, në Lagos, duke brohoritur “Allahu Ekber” për të festuar mrekullinë, shkruan Vanguard News transmeton agjencia e … More MASHALLA: Foshnja që lindi me Kuran n’dorë