Panel debate at the UN: Education is the driving force in the enhancement of equal citizenship rights

GENEVA, 12 May 2017 – World-renowned experts on education and democratic citizenship rights concluded today that education is a key driver in building inclusive and peaceful societies and in enhancing equal citizenship rights especially in countries affected by inter-communal strife. These observations were made during a panel debate held at the United Nations Office in … More Panel debate at the UN: Education is the driving force in the enhancement of equal citizenship rights

Public debate in Geneva: The role of Albanian women in Switzerland

GENEVA, March 08, 2016 (Arbanon Blog) –The 8th of March symbolises the International Women’s Day, a worldwide event celebrating women’s achievements. On the occasion of the 2016 International Women’s Day, the Albanian Association of Students in Geneva arranged a round-table on the position of Albanian in Switzerland. I decided to attend this event to learn … More Public debate in Geneva: The role of Albanian women in Switzerland

Dr. Serwer: Shtetet e rajonit të parandalojnë incidentet si ajo e Kumanovës

GJENEVË, 17 qershor 2015 – Dr. Daniel Serwer, profesor dhe këshilltar i lartë në Qendrën për Marrëdhënie Transatlantike në Johns Hopkins School of Advanced Studies, në një intervistë për agjencinë e lajmeve Presheva Jonë shpreh shqetësim e tij në lidhje me përsëritjen e mundshme të incidenteve të dhunshme si në Kumanovë. Eksperti amerikan, me një përvojë … More Dr. Serwer: Shtetet e rajonit të parandalojnë incidentet si ajo e Kumanovës

Dr. Serwer: The region’s states need to prevent similar incidents as in Kumanovo

GENEVA, June 17, 2015 – Dr. Daniel Serwer, a Senior Research Professor of Conflict Management, as well as a Senior Fellow at the Center for Transatlantic Relations, at the Johns Hopkins School of Advanced International Studies, in an interview with the Albanian news agency Presheva Jone expressed a concern about the possible recurrence of violent … More Dr. Serwer: The region’s states need to prevent similar incidents as in Kumanovo

Segregimi i grupeve etnike në Ballkan një shenjë paralajmëruese për konflikte të reja

GJENEVË, 18 mars 2015 – Dr. Steinar Bryn, këshilltar i lartë në Qendrën Nansen për Dialog dhe Paqe dhe një nga kandidatët për Çmimin Nobel të Paqes të këtij viti, paralajmëron që segregimi i grupeve etnike në Ballkan është një shenjë paralajmëruese për konflikte të reja në rajon, raporton agjencia e lajmeve Presheva Jonë. “Qendra Nansen … More Segregimi i grupeve etnike në Ballkan një shenjë paralajmëruese për konflikte të reja