Besa e shqiptarit dhe Holokausti

Gjenevë, 23 mars, 2016 (Arbanon Blog) – Marrëdhëniet midis shqiptarëve dhe hebrenjve kanë mbetur miqësore për shumë shekuj. Në një nga momentet më të vështira të popullit hebre, shqiptarët qëndruan krah për krah me hebrejët të cilët ishin dstinuar për zhdukje. Është një ngjarje historike që vlen të manifestohët për të rikujtuar rolin kurajoz të … More Besa e shqiptarit dhe Holokausti

Çfarë thoshte kancelari gjerman Otto von Bismarck për Ballkanin?

GJENEVË, 8 maj 2015 – Një nga udhëheqësit më të mëdha të Gjermanisë si kancelari i parë gjerman Otto von Bismarck i cili ka bashkuar gjermanët në Perandorinë Gjermane në vitin 1871 (duke e lënë austriakët dhe gjermanët e Zvicrës jashtë Perandorisë) dhe autori kryesor i filozofisë së tij politike të njohur si “Realpolitik”. I … More Çfarë thoshte kancelari gjerman Otto von Bismarck për Ballkanin?

What did the German Chancellor Otto von Bismarck say about the Balkans?

GENEVA, May 08, 2015 – One of Germany’s greatest statesmen Otto von Bismarck, who unified most Germans into the German Empire in 1871 (leaving the Austrians and Swiss-Germans outside the Empire), and the main practitioner of Realpolitik (politics as the art of the possible). Born 1 April 1815 in Schönhausen near Berlin (200th anniversary of … More What did the German Chancellor Otto von Bismarck say about the Balkans?

International experts: No historical facts relating the Albanians of the Balkans to Caucasus Albania

The German Professor Jost Gippert, University of Frankfurt, Institute for Empirical Linguistics and the Norwegian Professor Svein Mønnesland, Oslo University, Department of Literature, Area Studies and European Languages, state to the Albanian news agency Presheva Jone, that there are no historical facts relating the Albanians of the Balkans to Caucasus Albania located in Armenia and … More International experts: No historical facts relating the Albanians of the Balkans to Caucasus Albania