Migrants and Refugees Have Rights: Impact of EU Policies on Accessing Protection

Here is an interesting press release issued by my former professor of migration in Geneva Mr. Patrick Taran, founder of Global Migration Policy Associates (GMPA) headquartered in Geneva. It is worthwhile reading and sharing the release with your communities as it addresses a very important subject: Migrants and refugees have rights. Below is also the … More Migrants and Refugees Have Rights: Impact of EU Policies on Accessing Protection

Besa e shqiptarit dhe Holokausti

Gjenevë, 23 mars, 2016 (Arbanon Blog) – Marrëdhëniet midis shqiptarëve dhe hebrenjve kanë mbetur miqësore për shumë shekuj. Në një nga momentet më të vështira të popullit hebre, shqiptarët qëndruan krah për krah me hebrejët të cilët ishin dstinuar për zhdukje. Është një ngjarje historike që vlen të manifestohët për të rikujtuar rolin kurajoz të … More Besa e shqiptarit dhe Holokausti

Public debate in Geneva: The role of Albanian women in Switzerland

GENEVA, March 08, 2016 (Arbanon Blog) –The 8th of March symbolises the International Women’s Day, a worldwide event celebrating women’s achievements. On the occasion of the 2016 International Women’s Day, the Albanian Association of Students in Geneva arranged a round-table on the position of Albanian in Switzerland. I decided to attend this event to learn … More Public debate in Geneva: The role of Albanian women in Switzerland