Djali i Sami Frashërit, Aliu, themelues dhe president i pare i klubit Gallatasaray

aliFrasheriii11

Preshevë- 27 Nëntor, 2014 – Një prej klubeve kryesore të futbollit në Turqi, Gallatasarait, u themelua nga një shqiptar Ali Sami Frashëri, i cili ka lindur më 20 mars në vitin 1886 në qytetin turk të Stambollit dhe ka qenë djali i intelektualit shqiptar Sami Frashëri, shrkuan agjenia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Ali Sami Frashëri ka lindur më 20 mars 1886, në Kandili të Stambollit. Aliu ishte president i parë i klubit Gallatasarai për 13 vjet rresht, nga 1905-1918.

Gjatë studimeve të tij, ai së bashku me disa shokë krijuan një klub futboll, i cili sot është i njohur si Gallatasarai. Ali Sami Frashëri ka qenë president dhe themeluesi i parë i i këtij klubi për  13 vjet rresht, nga 1905-1918. ekip ky i cili tashme ka fituar ligën e futbollit turk, ka marrë pjesë në UEFA Champions League dhe ka fituar Kupën e UEFAs në vitin 2000 kur ata fituan kundër klubit anglez Arsenal.

Turqia për hire te rrespektit dhe kontributit të shiqptarit Ali Frashëri i ka lenë emrin e stadiumit “Ali Sami Yen”.

Ali Sami Frashëri sot e kesaj dite është njohur si ylli i futbollit ne Turqi  për shkak të kontributit të tij./ Blerim Mustafa

Photo credit: NTV Spor, Internet Haber

* This article was written by the author in his personal capacity. The opinions expressed in this article are the author’s own and do not represent the view of Leidar

Link to original article (Presheva Jone, also available below): http://www.preshevajone.com/djali-i-sami-frasherit-aliu-themelues-dhe-president-i-pare-i-klubit-gallatasaray/

Frasheri 2

Frasheri

PJ komente

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s