Rekord për Nobel, nominohen 278 emra, madje edhe Putin

NRKOSLO, 5 Maj, 2014  -Numërohen deri 278 kandidatë në listën për cmimin Nobel. Lista po zgjerohet me nominime të reja duke konkurruar për çmimin Nobel të paqes që do të jepen në tetor në Oslo. Emërim i Thacit dhe Daciç, por dhe shumë emra të tjerë mbahet sekret nga zyrtaret e Nobel-it, kanë thënë sot për agjencinë lajmeve “Presheva Jonë” burimet nga Instituti Nobel me seli në Oslo të Norvegjisë.

“Numri i propozimeve rritet pothuajse çdo vit” ka deklaruar drejtori i Institutit Nobel, Geir Lundestad për NRK. Sipas tij, këtë vit numri i kandidatëve për Cmim Nobel ka arritur rekordin në 278 emra, ku në mesin e tyre është edhe presidenti rus, Vladimir Putin.
Lista e kandidatëve është megjithatë mbajtur sekret për 50 vjet.

Lundestad tregon se prej 278 kandidatëve, 47 janë organizata. Identiteti i fituesit do të shpallen më 10 tetor në Oslo.

Lista:
Disa nga emrat e nominuar
A: Edward Snowden
B: Papa Francis
C: Gazeta ruze Novaja Gazeta
D: Vladimir Putini
E: Malala Yousafzai
F: Denis Mukwege
G: Catherine Ashton
H: Igor Kotchetkov
I: Frank Mugisha
J: Sunil Babu Pant
K: Ales Bjalatski
L: Julien Assange
M: Bradley Manning
N: Gene Sharp
O: Maggie Gobran
P: Thein Sein

Organizatat (47 organizata te nominuara):
A: UNICEF
B: GAVI
C: The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA)

Blerim Mustafa

Photo credit: NRK

* This article was written by the author in his personal capacity. The opinions expressed in this article are the author’s own and do not represent the view of Leidar

Link to original article (Presheva Jone, also available below): http://www.preshevajone.com/rekord-278-kandidate-per-cmimin-nobel-ne-mesin-e-tyre-edhe-putin/

Nobel

Nobel 2

PJ komente

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s