Presheva Jonë në kremtën e ditëlindjes së mbretit të Tajlandës në Gjenevë

ademdem333322Gjenevë , 9 Dhjetor 2013 –Të premten, mbreti i Tajlandës festoi ditëlindjen e tij në një moment kur vendi po përjeton një probleme dhe tensione politike. Dhjetra mijëra demonstruesve pro- dhe anti- qeveritare kanë mbajtur demonstrate për disa javë në Bangkok. Kundërshtarët e qeverisë kanë bërë thirrje që Yinluck Shinawatra dhe qeveria e saj të japë dorëheqjen.

 

Në Gjenevë, Ambasadori Tajlandës, Thani Thongphakdi, dhe delegacioni i Tajlandës në Kombet e Bashkuara në Gjenevë ka mirëpritur ngrohtësisht disa personalitete nga Kombet e Bashkuara dhe organizatat e tjera ndërkombëtare për të marrë pjesë dhe për të festuar ditëlindjen e mbretit së Tajlandës. Për shumë tajlandeze, mbreti luan një rol të rëndësishëm në unitetin dhe stabilitetin e Tajlandës.

 

Mr.Blerim Mustafa  gazetar i “Presheva Jonë” ugjend në mesin e shumë pjesëmarrësit që morën pjesë në ceremoninë të diellën në Gjenevë. Ambasadori Thani Thongphakdi na tregoi mirënjohjen e tij për prezensen tonë dhe mbajti një fjalim ku ai theksoi rëndësinë e mbretit për Tajlandën.

Më 24 shtator te kitij viti, Tajlandë njohu pavarësinë e Kosovës dhe gjithmonë ka mbështetur aspiratat e Kosovës për pavarësi. Presheva Jone dëshiron popullit Tajlandës një të ardhme paqësore dhe një zgjidhje të shpejtë të krizës politike.

Photo credit: Blerim Mustafa

* This article was written by the author in his personal capacity. The opinions expressed in this article are the author’s own and do not represent the view of Leidar

Link to original article (Presheva Jone, also available below): http://www.preshevajone.com/presheva-jone-ftohet-per-te-festuar-ditelindjen-e-mbretit-se-tajlandes-ne-gjeneve/

Thailand

Thailand 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s