Dr. Serwer: Shtetet e rajonit të parandalojnë incidentet si ajo e Kumanovës

GJENEVË, 17 qershor 2015 – Dr. Daniel Serwer, profesor dhe këshilltar i lartë në Qendrën për Marrëdhënie Transatlantike në Johns Hopkins School of Advanced Studies, në një intervistë për agjencinë e lajmeve Presheva Jonë shpreh shqetësim e tij në lidhje me përsëritjen e mundshme të incidenteve të dhunshme si në Kumanovë. Eksperti amerikan, me një përvojë … More Dr. Serwer: Shtetet e rajonit të parandalojnë incidentet si ajo e Kumanovës

Dr. Serwer: The region’s states need to prevent similar incidents as in Kumanovo

GENEVA, June 17, 2015 – Dr. Daniel Serwer, a Senior Research Professor of Conflict Management, as well as a Senior Fellow at the Center for Transatlantic Relations, at the Johns Hopkins School of Advanced International Studies, in an interview with the Albanian news agency Presheva Jone expressed a concern about the possible recurrence of violent … More Dr. Serwer: The region’s states need to prevent similar incidents as in Kumanovo

Banorët në Kosovë inkurajojnë eksperten e OKB-së për të adresuar të drejtën për banim

GJENEVË, 11 qershor 2015 – Pas vizitës së saj dy ditore në Kosovë për të adresuar situatën mbi të drejtën për banim, Raportuesja Speciale e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për banim adekuat, Leilani Farha deklaron për Presheva Jonë se shumë prej banorëve në Kosovë prej të cilëve ajo ka takuar, kanë inkurajuar eksperten për të … More Banorët në Kosovë inkurajojnë eksperten e OKB-së për të adresuar të drejtën për banim

Kosovo residents encourage UN Special Rapporteur to address the right to housing

GENEVA, June 11, 2015  – Following her two-day visit in Kosovo to address the situation on the right to housing, the UN Special Rapporteur Ms. Leilani Farha states to Presheva Jone that many of the residents in Kosovo, of whom she have met during her fact-finding mission, have encouraged the UN Special Rapporteur to address … More Kosovo residents encourage UN Special Rapporteur to address the right to housing

Çfarë thoshte kancelari gjerman Otto von Bismarck për Ballkanin?

GJENEVË, 8 maj 2015 – Një nga udhëheqësit më të mëdha të Gjermanisë si kancelari i parë gjerman Otto von Bismarck i cili ka bashkuar gjermanët në Perandorinë Gjermane në vitin 1871 (duke e lënë austriakët dhe gjermanët e Zvicrës jashtë Perandorisë) dhe autori kryesor i filozofisë së tij politike të njohur si “Realpolitik”. I … More Çfarë thoshte kancelari gjerman Otto von Bismarck për Ballkanin?